Husbandet & Flamencokollektivet

På FlamencoFredag får du alltid möta flamencosång, -gitarr och -dans.

Under ett av kvällens två set ligger full fokus på samspelet musiker, sångare och dansare emellan i tablaoanda, det andra settet bjuds de gästande artisterna att göra vad de vill!


Sedan starten 2015 huserade trion Aire de Vida programmen som ett husband i mer än 2 år. Från senare hälften av 2017 har sångaren Ellen Pontara bestämt sig att stanna mestadels i Göteborg.

Husbandets något nedbantade version består numera av gitarristen Per Lenner och dansaren Pia del Norte som tillsammans med gästerna står för tablao-delen av programmet.

Aire de Vida

Foto: Monica Sihlén

Monica Sihlén får ni oftast träffa i kassan på Pygméteatern när ni kommer in och hon kan hjälpa er med ALLT! Visste ni att det är hon som tar de fantastiska bilderna som publiceras på vår Facebooksida efter FlamencoFredagarna? Utöver detta hjälper Monica oss med allt som har med Residencia Flamenca R87 att göra och mycket därtill!


Dragan Popovic ansvarar för Pygméteaterns Lilla Kulturhus och hjälper oss med ALLT! Honom får ni träffa bakom såväl tapas-disken och höra bakom ljudbordet. Dragan har sin bakgrund som rockstjärna, teatermusiker och producent och har en riktigt häftig sida med bilder på Flicr (kolla in här).


Paula Pohjakallio är ytterligare en person som kan hjälpa alla med ALLT! Oftast hamnar hon bakom tapas-disken men ser också till att artisterna har något att tugga på bakom scen, att VIP- och säsongsbiljettinnehavarna får sina kort och svar på frågor och hjälper till med administrationen kring våra flamencokvällar. Hon är också husmor i Residencia Flamenca de la Paula.

Vår presentatör Roberto Gonzalez hälsar till er med dessa ord:

Jag heter Roberto Gonzalez, Fransman född i Bordeaux Frankrike med spansk backgrund, sedan 1973 bor jag i Sverige. Sedan 1985 har jag etablerat mig som Skådespelare och Sångare/Låtskrivare, även om jag redan innan sysslade med musik i Frankrike. Jag har spelat teater på flertalet stora scener: Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Parkteater, Riksteater (Shikasta) och andra Friagrupper, SVT…. Jag har varit sångare i ”Charanga Nueva” (salsa), spelat in en skiva med Bellman på franska (Bellman en francais), deltar i Folkfusiongruppen Svenskarna och spelat in en skiva med egna svenska sånger ”Svenska ballader av en vandrare”, en ny är på gång ”Vi är på väg” producerad av Flamenco mästaren Erik Steen.

Flamenco är min ultimata inspirations källa. Det finns en autenticitet i den konstarten som är unik och som berör mig i mitt innersta väsen, det är verkligen ”Cante Jondo” ”Djup Sång”.

UPPDATERING PÅGÅR!

CONTACT US

FOLLOW US